Wie zijn wij?

Bewoners van Het Poelsplein wonen bij de familie Janssen en een vast team van medewerkers. Samen zorgen ze voor het eten, werken ze in de tuin, spelen ze spelletjes en luisteren ze naar muziek. Huishond Ties heet je kwispelend welkom in ons gebouw. Maak kennis met Peter, Hélène en Maartje Janssen, de familie achter Het Poelsplein.

Peter Janssen

“De afgelopen veertig jaar werkte ik in allerlei leidinggevende functies in de Nederlandse zorgsector. In die veertig jaar heb ik de Nederlandse zorg flink zien veranderen. Wat mij betreft zijn we behoorlijk doorgeschoten in wetten en regeltjes. Hierdoor blijft er nog maar weinig tijd over voor waar de zorgwereld om draait: de mens achter de cliënt. Met Het Poelsplein bewijzen we dat dit ook anders kan. Met oprechte aandacht voor onze bewoners, hun gezin en hun alsmaar veranderende leefwereld. Met respect en begrip voor de levensfase waarin mensen met dementie zich bevinden. Gelukkig oud worden kan namelijk óók met dementie en óók omringt door de mensen van wie je houdt.”

Hélène Janssen

“Als verpleegkundige in de wijk en binnen diverse verpleeg- en verzorgingshuizen heb ik geleerd dat mijn zorghart ligt bij mensen met dementie. Te vaak heb ik gezien dat mensen met dementie worden afgezonderd van de buitenwereld. Zonde, want er is nog zoveel dat het leven van mensen met dementie prikkelend, mooi en waardig maakt. Zo geloof ik sterk in belevingsgerichte zorg voor mensen met dementie. Hierbij spelen aandacht en inlevingsvermogen vanuit de zorgverlener een sleutelrol. Er ontstaan in Nederland steeds meer woonvormen waarin mensen met dementie wél in vrijheid, warmte en in een huiselijk sfeer oud worden. Het Poelsplein wil hierin vooroplopen in de gemeente Peel en Maas.”

Maartje Wilms- Janssen

“Als zorgcoördinator weet ik hoe belangrijk het is dat mensen zich thuis voelen wanneer verhuizen vanwege ziekte noodzakelijk is. Vaak wordt gedacht dat mensen met dementie niet meer kunnen wennen aan een nieuwe omgeving of aan nieuwe mensen. Wennen kan inderdaad lastig zijn, maar absoluut niet onmogelijk. Een gezellige, huiselijke omgeving draagt voor mensen met dementie bij aan het gevoel van veiligheid en herkenbaarheid. Routine in dagbesteding, huishoudelijke taken en contactmomenten zorgen voor een gevoel van vastigheid. In Het Poelsplein creëren we daarom een stabiel en vertrouwd thuis voor mensen met dementie. Deskundig, kleinschalig en met alle aandacht voor de belevingswereld van onze bewoners.”

Ties

“Als huishond wil ik graag ieders maatje zijn. Dan wel in ruil voor wat lekkere hondensnacks. Mijn favoriet zijn die van Pedigree. Bij de Jumbo in Panningen zijn ze te vinden in de zesde rij, tweede schap van rechts.” 

Het Poelsplein
Poelsplein 16
5981 TW
Panningen
Tel: 077 205 40 47
info@poelsplein.nl
Privacyverklaring
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram