Veelgestelde vragen

1. Hoe zorg ik ervoor dat mijn naaste in Het Poelsplein kan wonen?

Om u aan te melden voor Het Poelsplein heeft uw naaste een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz) nodig, afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In deze indicatie staat dat uw naaste recht heeft op langdurige, intensieve zorg. Wanneer uw naaste de Wlz-indicatie heeft ontvangen, vragen we u contact op te nemen met Hélène Janssen.

Belangrijk om te weten is dat u pas voor een plek bij Het Poelsplein in aanmerking komt met een VV5 indicatie. Heeft uw naaste een andere indicatie, informeer dan eerst naar de mogelijkheden. 

T: (06) 42 56 59 82
E: helene@poelsplein.nl

Hélène zal vervolgens samen met u alle stappen doornemen die nodig zijn. 

 

2. Kunnen koppels samen blijven wonen in Het Poelsplein?

Ja, dat kan. We vinden het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen in onze appartementen. Partners zijn daarom ook welkom in Het Poelsplein. De appartementen in Het Poelsplein zijn ruim en er is genoeg plek voor twee bedden. Wanneer u graag als koppel in Het Poelsplein wilt komen wonen horen we dit graag tijdens de aanmelding. We kijken daarna samen wat de mogelijkheden en kosten zijn.

 

3. Wat moet ik zelf regelen en wat regelt Het Poelsplein?

Onze appartementen worden opgeleverd met een standaard kitchenette, pvc-vloer en badkamer met vast sanitair. Appartementen zijn voorzien van vitrage gordijnen met overgordijnen en de muren zijn wit. Bij een verhuizing naar Het Poelsplein nemen bewoners hun eigen meubels mee. De inrichting van het appartement met eigen, herkenbare spullen zorgt voor een veilige en prettige sfeer voor uw naaste. Wanneer er voor uw naaste geen verzorging op bed nodig is, is het mogelijk om een eigen bed mee te nemen. Is er wel verzorging op bed nodig? Dan zorgen we samen met u voor de huur van een hoog-laag bed.

 

4. Wat is het volledig pakket thuis (vpt)?

Bij een Wlz-indicatie hoort een zorgprofiel. In zo’n profiel staat beschreven op welke zorg iemand met een Wlz-indicatie recht heeft. Bij deze profielen horen verschillende zorgpakketten. Het ‘volledig pakket thuis’ (vpt) is een pakket zorg voor mensen met een Wlz-indicatie. Wonen en zorg zijn bij Het Poelsplein op papier gescheiden. Hierdoor kunnen bewoners met een Wlz-indicatie bij Het Poelsplein wonen én zorg ontvangen onder één dak. Bij Het Poelsplein wordt de zorg gefinancierd door de Wlz, de invulling van het zorggedeelte bepalen we altijd samen met u. Daarnaast worden de woonkosten zoals huur en servicekosten door de bewoners zelf betaald. Dit kan uit hun AOW, pensioen of eigen vermogen zijn. Het voordeel van het vpt is dat de eigen bijdrage die je volgens de Wlz moet betalen lager is dan bij de normale verpleeghuiszorg. Omdat het vpt maatwerk is kijken wij bij de intake samen met u naar het financiële plaatje.

Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram